Poznáte to? Dieťa má zlý deň, tak celý deň plače a vy jednoducho nestihnete poriadne nič urobiť. Potom príde hladný muž a vy sa snažíte navariť chutné, sýte a zároveň rýchle jedlo. Ak vám došli nápady na takýto typ jedál alebo hľadáte len tak, inšpiráciu na jedlá, s ktorými sa netreba dlho trápiť, tak ste na správnej adrese.

Zapekané kuracie prsia
Kuracie prsia sú druhom mäsa, ktorý máte pripravený najrýchlejšie. Keď sú pripravené v rúre, tak zostanú šťavnaté a majú najlepšiu chuť. V tomto recepte sú plnené na taliansky spôsob. Na prípravu budete potrebovať kuracie prsia, 2 kúsky ľubovoľného pečiva, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, mozzarellu, 3 – 4 paradajky, špenát, parmezán, soľ a korenie.
Do kuracích pŕs urobte z vrchu 5 – 6 zárezov, ktoré budete napĺňať. Vložte do nich mozzarellu nakrájanú na plátky, paradajky, mäso posolíte, okoreníte a potriete olivovým olejom. Rovnomerne naň rozložte pretlačený alebo nakrájaný cesnak. Na vrch potom už len uložte špenátové listy. Posypte parmezánom a dajte piecť na 190 stupňov na 30 minút.
Obrátené bravčové rezne
Klasické rezne na trošku odlišný spôsob. Ideálne je potom podávať ich so zemiakovou kašou, ktorú si pripravíte veľmi rýchlo. Na prípravu týchto rezňov budete potrebovať 800 g bravčového karé, strúhanku, vajcia, olej, cibuľu, červenú papriku, rascu, kečup a horčicu.
Nakrájajte si bravčové karé a rozklepte. Okoreníte podľa chuti. Do mäsa vklepeme strúhanku. Rozšľaháme vajcia, pridáme štipku soli. Rezne ešte obalíme vo vajciach. Opečieme na panvici v oleji a osobitne orestujeme cibuľu. K cibuli pridáme červenú papriku a rascu. Pridáme mäso a prikryjeme. Vtedy mäso pustí šťavu, tak pridáme kečup a horčicu. Dusíme cca 30 minút do mäkka, polejeme horúcou vodou podľa potreby. Omáčka sa môže ešte zahustiť a dochutiť.
Losos na masle s prílohou
Ak váš muž preferuje ľahšiu a zdravšiu večeru, ideálnou možnosťou je akýkoľvek druh ryby. My máme pre vás rýchly recept na chutného lososa. Na prípravu budete potrebovať 300 g lososa, karfiol, mrkvu, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, maslo, olivový olej, bylinky, soľ, mleté čierne korenie, rascu, čerstvé bylinky a citrón.
Lososa osušíme a okoreníme, pred pečením necháme postáť. Pripravený a očistený karfiol s mrkvou dáme variť do väčšieho hrnca. Cibuľu nakrájame na drobno a opražíme. Pridáme zvyšok zeleniny. Restujeme a dochutíme korením a soľou. Zalejeme do polovice vodou a varíme do zmäknutia. Lososa opražíme na olivovom oleji s maslom. Z každej strany opekáme 4 minúty. Dusenú zeleninu rozmixujeme, nakoniec pridáme kúsok masla. A máte hotovo!